Cuketová hořčice
Suroviny
- 200 g Rajčata
- 100 g Cukr krupice
- 200 g Paprika zelená
- 70 ml Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Voda pitná
- 2 dl Olej slunečnicový
- 1 kg Cuketa
- 1 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 20 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 381.2 mg
- Vláknina 3935.1 mg
- Vitamín A 3935.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.4 mg
- Vitamín E 8.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli, česnek a cuketu oloupeme drobně nakrájíme. Papriky zbavíme jádřinců a také nakrájíme na drobné kousky. Rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme a nakrájíme.
-
2
Ve velké pánvi nebo v hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli a osmahneme ji dozlatova. K cibuli přidáme česnek, cuketu, papriky a rajčata. Vše podlijeme vodou. Směs podle vlastní chuti dochutíme solí, cukrem, přilijeme ocet, přimícháme mletou pálivou papriku, pepř a chilli koření. Vše dobře zamícháme, ochutnáme a když je zapotřebí, ještě jednou dochutíme.
-
3
Horkou směs rozmixujeme ponorným mixérem a vrátíme zpátky na sporák. Rozmixovanou směs za stálého míchání přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Ještě horkou směsí naplníme teplé skleníčky, víčky je uzavřeme a sterilizujeme 15 minut.
-
4
Vychladlé skleničky odložíme na chladné místo.