Čalamáda z maďarské kuchyně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 75 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 1 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 328.5 mg
- Vláknina 6337 mg
- Vitamín A 6337 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V první řadě připravíme nálev: Do hrnce nalijeme vodu a podle návodu na sáčku od Deka připravíme nálev.
-
2
Z feferonek, červených a zelených paprik odstraníme jádřince a bílá žebra. Potom je nakrájíme na tenké nudličky. Okurky spolu s rajčaty omyjeme, okurky oloupeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a spolu s rajčaty nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme.
-
3
Všechnu zeleninu ve velké misce promícháme, a potom naplníme připravené suché skleničky. Na povrch zeleniny nasypeme špetku pepře. Zalijeme horkým náleve, skleníčky zavíčkujeme.
-
4
Odložíme je na suché, chladné místo.