Kuřecí salát s vejci a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 40 g
- Sodík 523 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 215.4 mg
- Draslík 921.1 mg
- Vláknina 4755 mg
- Vitamín A 4755 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.2 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa zlehka naklepeme a nakrájíme na nudličky. Kousky masa pak zprudka opečeme na oleji. Papriku, rajče, čínské zelí a salátovou okurku nakrájíme na stejně velké kousky. Zeleninu s opečeným masem smícháme. Vejce uvaříme natvrdo a vychladlá je nakrájíme na měsíčky. Směs zeleniny a masa rozdělíme do misek a na jednotlivé porce rozdělíme kousky vajec a každou porci zalijeme česnekovou zálivkou. Před servírováním necháme vychladit v lednici. Servírujeme studené jako hlavní chod.
-
2
Česneková zálivka: Česnek utřeme a smícháme s majonézou a smetanou. Česnekovou zálivku ochutíme solí a pepřem.