Jablkový koláč s rozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 939 kcal
- Sacharidy 111 g
- Tuky 55 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 111 g
- Cholesterol 39.6 mg
- Draslík 407.1 mg
- Vláknina 16539.6 mg
- Vitamín A 16539.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, přimícháme hrst propláchnutých a okapaných rozinek a sekaných ořechů. Směs ochutíme skořicí. Bezlepkovou mouku Mantler promícháme s kukuřičnou moukou. Dvě pečící koláčové formy vymažeme máslem a vysypeme kukuřičnou moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
2
Do připravených koláčových forem nasypeme nejprve vrstvu směsi mouk, na mouky dáme vrstvu jablek s rozinkami a ořechy a tak pokračujeme, až budou formy naplněny. Končíme vrstvou mouky, kterou zakapeme rozpuštěným máslem. Takto připravené koláče pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Po upečení necháme koláče vychladnout a servírujeme je jako svačinu, pokrájené na výseče nebo obdélníky.