Šafránový chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 61 g
- Sodík 293 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 39 mg
- Draslík 173.7 mg
- Vláknina 5817.8 mg
- Vitamín A 5817.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Droždí s trochou cukru rozpustíme v teplém mléce a necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, cukrem, nakrájeným máslem, 1 vejcem a šafránem a uhněteme hladké těsto, které necháme zakryté v teple hodinu kynout. Potom vhněteme hrozinky, 2/3 nasekaných mandlí a znovu necháme půl hodiny kynout. Z vykynulého těsta vypracujeme 3 bochánky, potřeme ušlehaným vejcem, posypeme nasekanými mandlemi a necháme na plechu ještě půl hodiny kynout. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut.