Sterilovaný tykvový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 80 g Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Křen
  • 2 ks Bobkový list
  • 0.5 hrst Kopr čerstvý
  • 6 dl Ocet kvasný lihový
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 kg Tykev
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 1327 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 820.9 mg
  • Vláknina 9957.5 mg
  • Vitamín A 9957.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 126 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykev očistíme, oloupeme, vnitřek odstraníme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Mírně osolíme, promícháme, odložíme a necháme stát do druhého dne.

  • 2

    Ve vodě rozmícháme sůl, ocet, cukr, přidáme kuličky pepře a nového koření, hořčičné semínko a bobkový list a povaříme. Tykev rozdělíme do sklenic, průběžně prokládáme cibulí, křenem a koprem, poté zalijeme vychladlým nálevem.

  • 3

    Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 45 minut od bodu varu. Sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu