Skořicové řezy s kakaovou polevou
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 160 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hrubá
- 300 g Cukr moučkový
- 130 g Cukr moučkový
- 300 g Marmeláda rybízová
- 300 g Mouka pšeničná hladká
- 250 ml Mléko plnotučné
- 2 kávová lžička Skořice mletá
- 2 kávová lžička Soda jedlá
- 4 ks Vejce slepičí
- 3 ks Hřebíček
- 3 polévková lžíce Mléko plnotučné
- 3 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- 3 polévková lžíce Kakao
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1097 kcal
- Sacharidy 171 g
- Tuky 40 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 117 g
- Cholesterol 247.3 mg
- Draslík 68.9 mg
- Vláknina 1014 mg
- Vitamín A 1014 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 377 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse ušleháme vejce s cukrem, přidáme skořici, mleté hřebíčky, mléko, marmeládu a prosátou mouku s jedlou sodou. Vymícháme těsto, vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou posypaný plech a v lehce předehřáté troubě pečeme zhruba 12 minut.
-
2
V mezičase připravíme polevu. Do rozpuštěného mléka vmícháme cukr s kakaem a postupně přidáme škrob. Směs svaříme a necháme mírně zchladnout.
-
3
Upečené vychladlé těsto potřeme polevou a necháme vychladit. Před podáváním krájíme řezy.