Skořicové řezy s kakaovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 160 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hrubá
  • 300 g Cukr moučkový
  • 130 g Cukr moučkový
  • 300 g Marmeláda rybízová
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Soda jedlá
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Hřebíček
  • 3 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 3 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • 3 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1097 kcal
  • Sacharidy 171 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 117 g
  • Cholesterol 247.3 mg
  • Draslík 68.9 mg
  • Vláknina 1014 mg
  • Vitamín A 1014 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 377 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme vejce s cukrem, přidáme skořici, mleté hřebíčky, mléko, marmeládu a prosátou mouku s jedlou sodou. Vymícháme těsto, vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou posypaný plech a v lehce předehřáté troubě pečeme zhruba 12 minut.

  • 2

    V mezičase připravíme polevu. Do rozpuštěného mléka vmícháme cukr s kakaem a postupně přidáme škrob. Směs svaříme a necháme mírně zchladnout.

  • 3

    Upečené vychladlé těsto potřeme polevou a necháme vychladit. Před podáváním krájíme řezy.

Komentáře k receptu