Štáva z bezinek s vůní vanilky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 138 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 0 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 174.9 mg
- Vláknina 9861.6 mg
- Vitamín A 9861.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté bezinky necháme okapat, otrháme kuličky a prolisujeme je v odšťavovači.
-
2
Získanou šťávu (1 litr) dáme do smaltované nádoby. Přidáme vodu, cukr, vanilkový lusk, hřebíčky, kousek celé skořice a šťávu pomalu přivedeme k varu. Vaříme jen do doby (asi 5-7 minut), než se cukr rozvaří. Přimícháme kyselinu citronovou, necháme přejít varem asi 2-3 minuty a hrnec odstavíme z plotny.
-
3
Horkou šťávu naléváme do čistých suchých lahví přes trychtýř se sítkem. Dobře je uzavřeme a uskladníme na tmavém, chladném místě.