Koláčky s mandlovou povidlovou náplní
Suroviny
- 800 g Listové těsto
- 200 g Mandle
- 50 g Máslo čerstvé
- 150 g Povidla švestková
- 200 g Cukr krupice
- 250 g Švestky sušené
- 30 g Cukr vanilka
- 30 g Cukr skořicový
- 100 g Cukr skořicový
- 30 ml Citronová šťáva
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1254 kcal
- Sacharidy 157 g
- Tuky 66 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 235.1 mg
- Draslík 570.6 mg
- Vláknina 19553.3 mg
- Vitamín A 19553.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 9.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené švestky zalijeme horkou vodou a necháme nabobtnat. Zatím nameleme oloupané mandle, přidáme cukr, máslo, citronovou šťávu a žloutky a vymícháme dohladka. Sušené švestky scedíme, rozmixujeme a smícháme s povidly a skořicovým cukrem.
-
2
Listové těsto rozválíme na plát a nakrájíme na obdélníky 10x20 cm, na půlku naneseme mandlovou náplň, na druhou půlku švestkovou náplň. Obdélníky přeložíme do čtverce, okraje dobře stiskneme a obdélníky rozložíme na plech. Potřeme ušlehaným žloutkem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Horké švestkové koláčky posypeme skořicovým cukrem, mandlové vanilkovým cukrem.