Vaječná káva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 14 g
- Sodík 178 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 490.7 mg
- Draslík 338 mg
- Vláknina 202796 mg
- Vitamín A 202796 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozklepneme do kastrůlku a spolu s cukrem vyšleháme do pěny. Do pěny přilijeme připravenou filtrovanou kávu. Kastrůlek ponoříme do vodní lázně a za stálého míchání šleháme až do zahoustnutí směsí. /Směs v kastrůlku se nemůže vařit, jinak by se vejce srazila./
-
2
Uvařenou kávu rozdělíme do kulatých širších sklenic. Do každé vlijeme 40 ml vaječného koňaku, povrch posypeme instantní kávou a servírujeme.