Citronový sorbet s mascarpone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 2 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 6.1 mg
- Draslík 50 mg
- Vláknina 1326.7 mg
- Vitamín A 1326.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rendlíku nalijeme vodu, přivedeme k varu, přisypeme cukr a za stálého míchání povaříme 5 minut. Rendlík odstavíme, necháme částečně vychladnout, přilijeme citronovou šťávu, přidáme strouhanou kůru, mascarpone a důkladně promícháme, až se vše spojí. Směs nalijeme do mělké misky, vložíme do mrazáku a každou půlhodinu promícháme, aby se neoddělovala voda.
-
2
Sorbet podáváme ve zmrzlinových miskách.