Hruškový sorbet s grappou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 196.4 mg
- Vláknina 11900 mg
- Vitamín A 11900 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme nahrubo. Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme cukr, přivedeme k varu a jakmile se cukr rozpustí, přidáme hrušky. Povaříme velmi zvolna asi pět minut a odstavíme. Do chladnoucí směsi nalijeme citronovou šťávu, přidáme strouhanou citronovou kůru a rozmixujeme dohladka. Nalijeme do kovové mísy, přimícháme grappu a dáme namrazit. Každou půlhodinu sorbet promícháme, aby se neoddělovala voda od hrušek.
-
2
Podáváme jako osvěžující dezert.