Hruškový sorbet s grappou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 30 g Citronová kůra
  • 900 g Hrušky
  • 200 ml Voda pitná
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 60 ml Grappa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 196.4 mg
  • Vláknina 11900 mg
  • Vitamín A 11900 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme nahrubo. Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme cukr, přivedeme k varu a jakmile se cukr rozpustí, přidáme hrušky. Povaříme velmi zvolna asi pět minut a odstavíme. Do chladnoucí směsi nalijeme citronovou šťávu, přidáme strouhanou citronovou kůru a rozmixujeme dohladka. Nalijeme do kovové mísy, přimícháme grappu a dáme namrazit. Každou půlhodinu sorbet promícháme, aby se neoddělovala voda od hrušek.

  • 2

    Podáváme jako osvěžující dezert.

Komentáře k receptu