Strouhané kakaové řezy s tvarohem
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 150 g Cukr moučkový
- 250 g Cukr moučkový
- 50 g Kakao
- 400 g Mouka pšeničná hladká
- 800 g Tvaroh měkký
- 1 kávová lžička Solamyl
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1004 kcal
- Sacharidy 126 g
- Tuky 41 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 235.1 mg
- Draslík 151.3 mg
- Vláknina 44 mg
- Vitamín A 44 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse promícháme prosátou mouku s kypřicím práškem, moučkovým cukrem, s kakaem, vanilkovým cukrem, změklým máslem a žloutkem. Vypracujeme hladké těsto, rozdělíme na dvě poloviny a na 45 minut vložíme do chladničky.
-
2
V mezičase připravíme náplň. Utřeme žloutky s cukrem, přimícháme tvaroh, škrob a lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
-
3
Plech vyložíme pečicím papírem, na něj nastrouháme polovinu ztuhlého těsta, pokryjeme nádivkou a nastrouháme druhou půlku těsta. Těsto vložíme do mírně předehřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut.