Mrkvovo-tvarohová pomazánka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 92 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 13.2 mg
- Vláknina 1837.9 mg
- Vitamín A 1837.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo v misce utřeme do pěny. Přidáme žervé a obě suroviny dobře prošleháme. Mrkev oloupeme, jemně nastrouháme a spolu s jemně nasekanou zelenou částí jarní cibulky vmícháme do másla a sýra.
-
2
Po důkladném promíchání všech surovin pomazánku dochutíme solí, pepřem a mletou sladkou paprikou.
-
3
Dochucenou pomazánku ještě jednou promícháme a vložíme do vhodné nádoby, kterou uzavřeme. Pomazánku udržujeme v lednici.