Jahodovo-jablečný kompot

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 1500 g Jahody zahradní
  • 850 g Cukr krupice
  • 20 ks Hřebíček
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 295.7 mg
  • Vláknina 8584 mg
  • Vitamín A 8584 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 91.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody očistíme od stopek.

  • 2

    Z jablek odstraníme jadřince a nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Každé ovoce povaříme zvlášť v roztoku cukru a vody. Scedíme, vložíme do mísy a zlehka promícháme.

  • 4

    Vymyté sklenice plníme a kompot zalijeme studeným cukerným roztokem. Do každé sklenice dáme 2 hřebíčky a uzavřeme.

  • 5

    Při teplotě 80 stupňů sterilujeme 20 minut.

Komentáře k receptu