Jahodovo-jablečný kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 1 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 295.7 mg
- Vláknina 8584 mg
- Vitamín A 8584 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 91.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody očistíme od stopek.
-
2
Z jablek odstraníme jadřince a nakrájíme na kostičky.
-
3
Každé ovoce povaříme zvlášť v roztoku cukru a vody. Scedíme, vložíme do mísy a zlehka promícháme.
-
4
Vymyté sklenice plníme a kompot zalijeme studeným cukerným roztokem. Do každé sklenice dáme 2 hřebíčky a uzavřeme.
-
5
Při teplotě 80 stupňů sterilujeme 20 minut.