Červená řepa s kořením a křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 60 g Cukr krystal
  • 1 ks Křen
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Fenyklová semínka
  • 2.5 dl Ocet kvasný lihový
  • 5 dl Voda pitná
  • 1 kg Červená řepa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 109 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1090 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 637.5 mg
  • Vláknina 10205.2 mg
  • Vitamín A 10205.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu očistíme, důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Poté ještě teplou oloupeme a ozdobným nožem nakrájíme na plátky. Rozdělíme do sklenic, posypeme kmínem, fenyklem a nastrouhaným křenem.

  • 2

    Ve vodě rozmícháme ocet, cukr a sůl, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme řepu, sklenice převážeme celofánem a uložíme ve studené a temné místnosti.

  • 3

    Podáváme po cca 5 dnech.

Komentáře k receptu