Smažená jablka s pudinkovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cukr vanilka
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 3 ks Jablka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 196.5 mg
  • Draslík 221.3 mg
  • Vláknina 5850 mg
  • Vitamín A 5850 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, vyřízneme z nich jádřince, omyjeme je a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Z části mléka, vajíček a mouky vymícháme jemné těsto, nakrájená jablka v něm obalíme a potom usmažíme v pánvi na rozehřátém oleji.

  • 3

    Pudink rozmícháme v hrnci ve zbylém mléce tak, aby byl řidší, zahřejeme a přimícháme do něj vanilkový cukr.

  • 4

    Osmažená jablka v těstíčku rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme pudinkovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu