Smažená jablka s pudinkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 15 g
- Sodík 157 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 196.5 mg
- Draslík 221.3 mg
- Vláknina 5850 mg
- Vitamín A 5850 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, vyřízneme z nich jádřince, omyjeme je a nakrájíme na kolečka.
-
2
Z části mléka, vajíček a mouky vymícháme jemné těsto, nakrájená jablka v něm obalíme a potom usmažíme v pánvi na rozehřátém oleji.
-
3
Pudink rozmícháme v hrnci ve zbylém mléce tak, aby byl řidší, zahřejeme a přimícháme do něj vanilkový cukr.
-
4
Osmažená jablka v těstíčku rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme pudinkovou omáčkou a podáváme.