Skopový guláš lašský
Suroviny
- 240 g Brambory
- 300 g Cibule
- 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Mrkev kořen
- 1000 g Skopová plec
- 50 g Slanina vepřová
- 30 g Sůl
- 150 g Tuk
- 1 g Pepř černý mletý
- 20 g Česnek
- 200 g Žampiony čerstvé
- 15 g Paprika mletá sladká
- 100 g Petržel kořen
- 300 ml Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 64 g
- Sodík 1239 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 17.7 mg
- Draslík 317 mg
- Vláknina 5645 mg
- Vitamín A 5645 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopovou plec opláchneme ve vlažné vodě a nakrájíme na kousky (4-6ks na porci).
-
2
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na tuku osmahneme dorůžova. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a zalijeme vodou.
-
3
Do základu vložíme maso, osolíme je, opepříme a pod poklicí dusíme.
-
4
Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a provaříme.
-
5
Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostky. Částečně ji roztavíme, přidáme na kostky nakrájenou mrkev, petržel a žampiony, osmahneme a spolu s bramborami nakrájenými na kousky přidáme k masu.
-
6
Pokrm ochutíme třeným česnekem a vaříme do změknutí.
-
7
Nakonec podle potřeby přisolíme a krátce povaříme.
-
8
Skopový guláš vždy podáváme na teplých talířích.