Skopový guláš lašský

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 240 g Brambory
  • 300 g Cibule
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Mrkev kořen
  • 1000 g Skopová plec
  • 50 g Slanina vepřová
  • 30 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Česnek
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Petržel kořen
  • 300 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 1239 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 17.7 mg
  • Draslík 317 mg
  • Vláknina 5645 mg
  • Vitamín A 5645 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopovou plec opláchneme ve vlažné vodě a nakrájíme na kousky (4-6ks na porci).

  • 2

    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na tuku osmahneme dorůžova. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a zalijeme vodou.

  • 3

    Do základu vložíme maso, osolíme je, opepříme a pod poklicí dusíme.

  • 4

    Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a provaříme.

  • 5

    Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostky. Částečně ji roztavíme, přidáme na kostky nakrájenou mrkev, petržel a žampiony, osmahneme a spolu s bramborami nakrájenými na kousky přidáme k masu.

  • 6

    Pokrm ochutíme třeným česnekem a vaříme do změknutí.

  • 7

    Nakonec podle potřeby přisolíme a krátce povaříme.

  • 8

    Skopový guláš vždy podáváme na teplých talířích.

Komentáře k receptu