Mořský vlk s fenyklovým pyré a rajčatovou směsí
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 150 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 4 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 1 g Pepř černý mletý
- 1 g Pepř černý mletý
- 158 g Bazalka
- 40 g Šalotka
- 200 g Fenykl sladký - hlíza
- 1 g Anýz mletý
- 500 g Mořský vlk
- 15 g Rozmarýn čerstvý
- 8 g Sůl mořská
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 50 ml Víno bílé
- 30 ml Citronová šťáva
- 40 ml Pernod
- 30 ml Olej olivový extra panenský
- 25 ml Olej olivový extra panenský
- 1 stroužek Česnek
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1777 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 73.5 mg
- Draslík 903.6 mg
- Vláknina 6389.5 mg
- Vitamín A 6389.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety osolíme, opepříme, posypeme mletým anýzem, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a opečeme z obou stran - jako první ze strany s kůží.
-
2
V jiné pánvi na oleji orestujeme pokrájený fenykl, přisypeme prolisovaný česnek, posekaný rozmarýn, osolíme, opeříme, přilijeme smetanu a povaříme asi 8 minut do zhoustnutí. Zjemníme máslem, zakápneme likérem, promícháme a odstavíme.
-
3
V rendlíku rozpálíme olej, přisypeme nakrájenou šalotku a česnek, pokrájená rajčata, posekané lístky bazalky, ochutíme citronovou šťávou, bílým vínem, osolíme, opepříme, prohřejeme a ihned odstavíme.
-
4
Dopostřed talíře upravíme fenyklové pyré, přiložíme porce ryby, kolem ozdobíme rajčatovou směsí a podáváme.