Jogurt s lilkem
Suroviny
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 0.5 kávová lžička Koriandr celý
- 2 ks Lilek
- 2 špetka Sůl
- 1 kg Jogurt bílý
- 0.84 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Chilli koření mleté
- 1 polévková lžíce Kmín římský
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Pasta česneková
- 1 polévková lžíce Pasta zázvorová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 9 g
- Sodík 164 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 21.7 mg
- Draslík 522.9 mg
- Vláknina 7871.5 mg
- Vitamín A 7871.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilek omyjeme a nakrájíme jej na nepříliš tenká kolečka. V misce smícháme polovinu mletého chilli, koriandr a kurkumu. Přidáme špetku soli, česnekovou a zázvorovou pastu. Kolečka lilku poté touto směsí potřeme a necháme 30 minut odpočívat.
-
2
Na pánvi bez oleje opražíme římský kmín. Jogurt smícháme se zbylým chilli, kmínem a špetkou soli a důkladně zamícháme. Na pánvi rozpálíme olej a lilky na něm smažíme, dokud nezhnědnou. Necháme je vychladnout, umístíme na talíře a přelijeme jogurtem. Ozdobíme nasekaným koriandrem a můžeme podávat, například jako přílohu k masu.