Vanilková trubička s višňovou zmrzlinou
Suroviny
- 50 g Vaječný bílek slepičí
- 50 g Cukr moučkový
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Višně
- 100 g Cukr moučkový
- 250 g Mascarpone
- 20 g Cukr vanilka
- 100 g Smetana 33% (šlehačka)
- 1000 ml Voda pitná
- 50 ml Víno šumivé (sekt)
- 20 ml Vodka
- 20 ml Likér mandlový - Amaretto
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 17 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 122.1 mg
- Draslík 44.2 mg
- Vláknina 795 mg
- Vitamín A 795 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 62.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky nasypeme cukr, přidáme bílky a vyšleháme, pomalu přisypeme mouku a metlou vyšleháme hladké těsto. Plech potáhneme papírem na pečení, na něj rovnoměrně v tenké vrstvě namažeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Plech vyndáme, těsto rychle nařežeme na obdélníčky a zavineme do ruliček. Necháme vychladnout.
-
2
Do mixéru nasypeme vypeckované višně, cukr, přilijeme vodu, šumivé víno, vodku a rozmixujeme dohladka. Hmotou naplníme formičky na zmrzlinu a dáme zamrazit.
-
3
Do misky vložíme mascarpone, žloutky, přisypeme vanilkový cukr, vyšleháme, zakápneme likérem a nakonec přimícháme šlehačku. Vzniklým krémem naplníme trubičky, upravíme na talířky, přidáme kopeček višňové zmrzliny a podáváme.