Lívanečky z kynutého těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 9 g
- Sodík 561 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 92 mg
- Draslík 61.8 mg
- Vláknina 2043.8 mg
- Vitamín A 2043.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku, sůl, rozdrobené droždí, přidáme žloutky, vlažnou vodu, podmáslí, cukr a vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.
-
2
Potom přimícháme sníh ušlehaný z bílků. V pánvi rozehřejeme olej, z těsta naběračkou tvoříme malé lívanečky, které osmažíme z obou stran dozlatova.
-
3
Lívanečky upravíme na servírovací tác, ozdobíme lžičkou créme fraiche a podáváme jako pohoštění.