Lívanečky z kynutého těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Sůl
  • 20 g Cukr krupice
  • 10 g Droždí
  • 120 g Créme fraiche
  • 250 ml Mléko - podmáslí
  • 125 ml Voda pitná
  • 2 ml Olej rostlinný
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 561 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 92 mg
  • Draslík 61.8 mg
  • Vláknina 2043.8 mg
  • Vitamín A 2043.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, sůl, rozdrobené droždí, přidáme žloutky, vlažnou vodu, podmáslí, cukr a vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.

  • 2

    Potom přimícháme sníh ušlehaný z bílků. V pánvi rozehřejeme olej, z těsta naběračkou tvoříme malé lívanečky, které osmažíme z obou stran dozlatova.

  • 3

    Lívanečky upravíme na servírovací tác, ozdobíme lžičkou créme fraiche a podáváme jako pohoštění.

Komentáře k receptu