Bublanina z olejového těsta s třešněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 12 g
- Sodík 47 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 283.2 mg
- Vláknina 3280 mg
- Vitamín A 3280 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1048.5 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Třešně v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je zlehka obalíme v mouce.
-
2
Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
-
3
V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, pak k nim přimícháme olej, horkou vodu, zbylou mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr a nakonec sníh z bílků.
-
4
Plech s vyššími okraji vyložíme pečícím papírem a na něj nalijeme těsto. Na těsto rozložíme třešně poprášené moukou a bublaninu upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
-
5
Upečenou bublaninu posypeme moučkovým cukrem, rozkrájíme a podáváme.