Pikantní salát s melounem
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 900 g Kuřecí prsa
- 300 g Meloun cukrový
- 100 g Mrkev kořen
- 10 g Sůl
- 6 g Sůl
- 2 g Nové koření celé
- 100 g Petržel kořen
- 4 g Pepř bílý
- 200 g Roketa
- 40 ml Citronová šťáva
- 40 ml Šťáva jablečná 100%
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Feferony
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 89 g
- Sodík 1861 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 144 mg
- Draslík 1287.9 mg
- Vláknina 7835.8 mg
- Vitamín A 7835.8 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 535.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na poloviny a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme očištěná kuřecí prsa, očištěnou cibuli, sůl a koření. Vaříme na mírném ohni 45 minut doměkka.
-
2
Zatím rozpůlíme meloun a tvarovátkem vypícháme z dužiny kuličky, vložíme do mísy. Přidáme feferonku bez semen nakrájenou na proužky a natrhané listy rokety. Vše jemně promícháme.
-
3
Uvařené vychladlé kuře vyjmeme, vývar můžeme použít na polévku, maso nakrájíme na nudličky a osolíme.
-
4
Na zálivku smícháme olej, citronovou a jablečnou šťávu, sůl a pepř a dáme na chvíli do chladna.
-
5
Salát rozdělíme na jednotlivé porce, poklademe nudličkami masa a přelijeme zálivkou.