Víno z čerstvých hrušek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 139 g
- Tuky 1 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 139 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 727.5 mg
- Vláknina 43200 mg
- Vitamín A 43200 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé hrušky důkladně omyjeme, odstraníme stopky a jadřince, rozdrtíme a ihned vylisujeme. Přecedíme, přidáme cukr a kyselinu citronovou a promícháme.
-
2
Jakmile se vše rozpustí, přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a na teplém místě necháme kvasit. Po několika dnech přemístíme do chladné místnosti na cca 6 týdnů k dokvašení. Po této době necháme stát ještě několik dnů, aby se usadil kal.
-
3
Čisté víno stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu. Po úplném vyčištění rozlijeme do lahví, zavíčkujeme a uchováme na chladném a temném místě.