Víno z čerstvých jahod
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 661 kcal
- Sacharidy 167 g
- Tuky 2 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 167 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 963.9 mg
- Vláknina 25100 mg
- Vitamín A 25100 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 367.5 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé jahody přebereme, očistíme a rychle propláchneme vodou. Rozmačkáme, odložíme a 3 dny necháme kvasit.
-
2
Poté prolisujeme a šťávu odměříme. Přidáme cukr rozmíchaný ve vlažné vodě, přisypeme kyselinu citronovou a kvasinky. Vše přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a necháme vykvasit při pokojové teplotě nebo na teplém místě. Na dokvašení přemístíme do chladnější místnosti.
-
3
Vykvašené víno necháme ještě odstát, poté stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu a odstavíme, dokud se zcela nevyčistí. Rozdělíme do lahví, na každý 1l vína přidáme ještě 50g krystalového cukru, uzavřeme a uchováme v temné a suché místnosti.