Jemné vdolečky s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
- Sacharidy 119 g
- Tuky 9 g
- Sodík 120 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 78.9 mg
- Draslík 195 mg
- Vláknina 6189.8 mg
- Vitamín A 6189.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Okapané mírně rozmačkáme s cukrem podle chuti. Zakysanou smetanu promícháme s lžičkou cukru a necháme vychladit.
-
2
Vajíčko rozšleháme ve vlažném mléku.
-
3
V míse smícháme mouku, droždí, 4 lžíce cukru a skořici, přidáme mléko s vajíčkem a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
-
4
Z vykynutého těsta vykrajujeme malé kousky, ze kterých vytvoříme vdolečky. Ty dlaní rozmáčkneme a necháme ještě 10 minut kynout.
-
5
V pánvi rozehřejeme olej a vdolečky na něm smažíme z obou stran. Usmažené necháme na sítu okapat, pak na ně dáme vychlazenou smetanu a borůvky a podáváme.