Jemné vdolečky s borůvkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Droždí
  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 0.5 l Borůvky
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 6 polévková lžíce Cukr krupice
  • 6 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1.17 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 119 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 78.9 mg
  • Draslík 195 mg
  • Vláknina 6189.8 mg
  • Vitamín A 6189.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Okapané mírně rozmačkáme s cukrem podle chuti. Zakysanou smetanu promícháme s lžičkou cukru a necháme vychladit.

  • 2

    Vajíčko rozšleháme ve vlažném mléku.

  • 3

    V míse smícháme mouku, droždí, 4 lžíce cukru a skořici, přidáme mléko s vajíčkem a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

  • 4

    Z vykynutého těsta vykrajujeme malé kousky, ze kterých vytvoříme vdolečky. Ty dlaní rozmáčkneme a necháme ještě 10 minut kynout.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme olej a vdolečky na něm smažíme z obou stran. Usmažené necháme na sítu okapat, pak na ně dáme vychlazenou smetanu a borůvky a podáváme.

Komentáře k receptu