Jednoduchý třešňový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 1 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 366 mg
- Vláknina 5500 mg
- Vitamín A 5500 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4194 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Třešně přebereme, otrháme stopky a důkladně omyjeme. Cukr rozmícháme ve vodě a povaříme. Do vroucího roztoku nasypeme třešně a necháme projít varem. Poté je rychle vyjmeme děrovanou naběračkou a rozdělíme do sklenic. Zalijeme nálevem a zavíčkujeme.
-
2
Kompot necháme zvolna vychladnout zabalený v dece a uložíme na temném a suchém místě.