Indické kořeněné jehněčí
Suroviny
- 100 ml Ocet vinný
- 100 ml Rajčatová pasta
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.25 kávová lžička Muškátový květ
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 10 ks Hřebíček
- 2 ks Cibulka jarní
- 0.5 l Voda pitná
- 1 kg Jehněčí kýta
- 3.1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Pasta česneková
- 2 polévková lžíce Pasta zázvorová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 35 g
- Sodík 520 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 124.1 mg
- Draslík 690.8 mg
- Vláknina 2555 mg
- Vitamín A 2555 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso zbavíme nečistot a na několika místech propícháme jehlou. Tyto otvory zaplníme hřebíčkem. V malé misce smícháme mleté chilli, špetku soli, zázvorovou a česnekovou pastu a vinný ocet. Touto směsí natřeme maso ze všech stran a necháme 6 hodin uležet.
-
2
Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla a maso na něm smažíme, dokud se nezabarví do hněda. Odlijeme přebytečný tuk. Maso zalijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme, dokud nezměkne. Následně jej vyjmeme a nakrájíme na tenké plátky.
-
3
Do pánve přidáme rajčatové pyré, muškátový oříšek a květ, špetku soli a vše důkladně zamícháme, dokud není směs hustá. Následně necháme v této směsi rozpustit máslo a vše zalijeme smetanou.
-
4
Plátky masa zalijeme omáčkou a ozdobíme cibulkou. Můžeme podávat.