Jehněčí na královský způsob
Suroviny
- 80 g Mandle
- 125 ml Jogurt bílý
- 25 ml Máslo čerstvé
- 200 ml Voda pitná
- 50 ml Ořechová pasta
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Pepř bílý
- 3 ks Cibule
- 5 ks Kardamom
- 6 ks Hřebíček
- 1 ks Skořice celá
- 1 kg Jehněčí maso
- 1 polévková lžíce Pasta česneková
- 1 polévková lžíce Pasta zázvorová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 646 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 36 g
- Sodík 153 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 141.3 mg
- Draslík 613.2 mg
- Vláknina 31326.8 mg
- Vitamín A 31326.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1593.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso zbavíme nečistot a opláchneme pod tekoucí vodou. Mandle zbavíme slupek, rozkrojíme vejpůl a opražíme je suché na pánvi bez oleje.
-
2
Na jiné pánvi rozpálíme máslo a osmažíme na něm cibuli. Následně vložíme maso, ochutíme solí, zakryjeme poklicí a dusíme.
-
3
Když je maso skoro hotové, přidáme do pánve rozemleté kešu, zázvor, česnek a ostatní koření. Vše zalijeme jogurtem a důkladně promícháme.
-
4
Zalijeme trochou vody a necháme vařit. Když je maso hotové, ozdobíme jej praženými mandlemi a podáváme.