Mátový crème brûlée s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 40 g
- Sodík 135 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 467.4 mg
- Draslík 343 mg
- Vláknina 1604 mg
- Vitamín A 1604 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 197 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rendlíku nalijeme šlehačku s plnotučným mlékem a vložíme mátu. Směs uvedeme do varu a potom ji hned na 2 hodiny odstavíme.
-
2
Do hrnce rozklepneme velká vejce, přidáme cukr krupici a šleháme, až se vytvoří hustý krém. Smetanovou směs znovu uvedeme do varu, přecedíme ji do vaječného krému a dobře promícháme. Tento základ znovu přecedíme, rozdělíme do čtyř varných misek, které vložíme do trouby předehřáté na 140 °C.
-
3
Při této teplotě krém pečeme asi 40 minut, hotový ho vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a studený pak uložíme nejméně na 1 hodinu do chladničky.
-
4
Před podáváním posypeme povrch krému jemným hnědým třtinovým cukrem a cukr pomocí letovací pistole zkaramelizujeme.
-
5
Servírujeme ozdobené jahodami.