Indické kuře s rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 250 ml Smetana 12% (konzumní)
- 100 ml Olej rostlinný
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Česnek
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Garam masala
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Pasta zázvorová
- 0.5 kg Rajčata
- 1 kg Kuře
- 4 polévková lžíce Cibule
- 5 polévková lžíce Jogurt bílý
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Cukr krystal
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1048 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 88 g
- Sodík 581 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 237.6 mg
- Draslík 844.5 mg
- Vláknina 3825.2 mg
- Vitamín A 3825.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 87.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře opláchneme, zbavíme nečistot a kůže. Následně jej naporcujeme na 8 částí. Utřeme česnek a smícháme ho se zázvorovou pastou, přidáme nasekanou cibuli, nadrcené zelené chilli papričky, jogurt, 1 lžičku chilli koření a špetku soli. Maso necháme ve vzniklé směsi marinovat.
-
2
Kuře dáme péct do předehřáté trouby a pečeme, dokud není maso téměř suché. Občas otočíme. Po vyjmutí maso osmažíme na rozpáleném oleji, potom necháme porce okapat na papírovém ubrousku.
-
3
V druhé pánvi rozehřejeme rozpuštěné máslo. Smícháme je se zbylou lžičkou chilli koření, omytými rajčaty, špetkou soli a cukru a necháme 15 minut vařit. Vzniklou omáčku scedíme, zalijeme smetanou a citronovou šťávou a uvedeme opět uvedeme do bodu varu.
-
4
Omáčku nalijeme do misek, položíme na ně kousky kuřecího masa, dochutíme masalou a ozdobíme mletým koriandrem a kmínem. Ihned podáváme.