Ovocný clafoutis
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 27 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 249.5 mg
- Draslík 460.7 mg
- Vláknina 16008.7 mg
- Vitamín A 16008.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi na 20 g másla orestujeme nakrájené fíky, přisypeme cukr krupici a necháme zkaramelizovat. Potom přilijeme víno, necháme ho minutu svařit a vmícháme borůvky. Nakonec přidáme jemně nastrouhanou kůru z citronu. Směs dobře promícháme a přeložíme ji do máslem vymazané zapékací formy.
-
2
V pánvi rozpustíme zbylé máslo. Do misky rozklepneme vejce, rozkvedláme spolu se smetanou a moukou. Přisypeme 50 g moučkového cukru a rozpuštěné máslo. Metličkou vše dobře promícháme a směsí zalijeme připravené ovoce v zapékací formě. Vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupních pečeme 25 minut. Poté vyndáme formu z trouby, směs posypeme zbylým moučkovým cukrem a vrátíme na 5 minut do trouby.
-
3
Upečený clafoutis necháme chvilku odpočinout a potom ho nakrájíme na úhledné porce. Porce přendáme na dezertní talíře, ozdobíme zakysanou smetanu a podáváme.