Sladká zaječí ouška se skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 10 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 415.8 mg
- Vláknina 10360 mg
- Vitamín A 10360 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Uvařené brambory scedíme, necháme chvilku vychladnout, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přisypeme hrubou mouku, osolíme, směs promícháme a dáme na vál. Těsto dobře rukama propracujeme a necháme hodinu odpočinout.
-
2
Těsto poté vyválíme na tenkou placku, z které rádýlkem vykrojíme menší trojúhelníky (velikost si zvolíme sami).
-
3
V pánvi si rozpálíme olej a "zaječí ouška" na něm smažíme dozlatova. Usmažené vyjmeme, necháme na papírové utěrce okapat z přebytečného tuku, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.