Sladká zaječí ouška se skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cukr skořicový
  • 0.44 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 415.8 mg
  • Vláknina 10360 mg
  • Vitamín A 10360 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Uvařené brambory scedíme, necháme chvilku vychladnout, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přisypeme hrubou mouku, osolíme, směs promícháme a dáme na vál. Těsto dobře rukama propracujeme a necháme hodinu odpočinout.

  • 2

    Těsto poté vyválíme na tenkou placku, z které rádýlkem vykrojíme menší trojúhelníky (velikost si zvolíme sami).

  • 3

    V pánvi si rozpálíme olej a "zaječí ouška" na něm smažíme dozlatova. Usmažené vyjmeme, necháme na papírové utěrce okapat z přebytečného tuku, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu