Závitky plněné kuřecí pastou - Chazurha
Suroviny
- 150 g Kuřecí maso vařené
- 60 ml Kokosové mléko
- 0.5 ks Banány
- 0.5 ks Cibule
- 0.25 ks Citrony
- 0.5 ks Chilli paprička
- 5 ks Máta
- 1 ks Koriandr čerstvý
- 12 ks Rýžový papír
- 0.5 ks Chilli paprička zelená
- 1 l Voda pitná
- 1.5 dl Šťáva karotková
- 0.27 dl Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 29 g
- Sodík 610 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 4.6 mg
- Draslík 746 mg
- Vláknina 7271.5 mg
- Vitamín A 7271.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.2 mg
- Vitamín E 6.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava kuřecí pasty: Cibuli spolu s banánem oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme do mixéru. Listy máty, chilli papričku a vařené maso také nakrájíme, přidáme do mixéru, kam ještě přilijeme rybí omáčku a kokosové mléko. Všechny suroviny rozmixujeme a dáme na 30 minut do lednice.
-
2
Snítky koriandru, chilli papričku drobně nasekáme a dáme do vhodné kuchyňské nádoby. Přidáme mrkvovou šťávu, rybí omáčku, vymačkanou citrónovou šťávu, vlijeme sezamový olej a nakonec med. Všechny suroviny důkladně promícháme a odložíme do lednice.
-
3
V misce s vodou namočíme rýžový papír, rozložíme ho na pracovní plochu. Na každý papír položíme lžící kuřecí pasty, papír zabalíme do závitku. Tak pokračujeme až do skončení pasty a rýžového papíru.
-
4
Připravené závitky smažíme v pánvi na rozehřátém oleji po každé straně asi tak 5 minut.
-
5
Dozlatova smažené a křupavé závitky naaranžujeme na jednotlivé talíře podle porci. Ke každé porci přidáme připravenou omáčku, do které se namáčí závitky a hotové jídlo podáváme.