Smažené vařené hovězí maso (upotřebení zbytku)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1663 kcal
- Sacharidy 248 g
- Tuky 43 g
- Sodík 97824 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 246.4 mg
- Draslík 183.9 mg
- Vláknina 21750 mg
- Vitamín A 21750 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto připravíme z ušlehaných vajec v misce do pěny, přimícháme protlak,osolíme a postupně vmícháme tolik mouky, aby těsto bylo přiměřeně husté na obalování.
-
2
Porce masa dle potřeby přisolíme, obalíme v těstě a ve strouhané housce a hnedle obalené pokládáme do rozehřátého tuku. Maso smažíme mírně a pouze krátce, jen do prosmažení těsta, neboť maso je již vařené.
-
3
Osmažené maso pokládáme na papírové ubrousky, aby odkapal přebytečný tuk.