Smažené vařené hovězí maso (upotřebení zbytku)

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí maso vařené
  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Tuk
  • 1 ks Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1663 kcal
  • Sacharidy 248 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 97824 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 246.4 mg
  • Draslík 183.9 mg
  • Vláknina 21750 mg
  • Vitamín A 21750 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto připravíme z ušlehaných vajec v misce do pěny, přimícháme protlak,osolíme a postupně vmícháme tolik mouky, aby těsto bylo přiměřeně husté na obalování.

  • 2

    Porce masa dle potřeby přisolíme, obalíme v těstě a ve strouhané housce a hnedle obalené pokládáme do rozehřátého tuku. Maso smažíme mírně a pouze krátce, jen do prosmažení těsta, neboť maso je již vařené.

  • 3

    Osmažené maso pokládáme na papírové ubrousky, aby odkapal přebytečný tuk.

Komentáře k receptu