Míchaný kompot z jablek, švestek a rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 257.1 mg
- Vláknina 7298.7 mg
- Vitamín A 7298.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jádřince. Krátce povaříme ve vodě smíchané s citronovou šťávou. Švestky propláchneme, rozpůlíme, vypeckujeme a společně s omytým a otrhaným rybízem přidáme k jablkům. Vše ještě několik minut povaříme.
-
2
Ovoce rozdělíme do sklenic, zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na temném a suchém místě.