Čínsko Japonský salát s hovězím masem
Suroviny
- 10 g Estragon
- 3 g Máta
- 250 g Hovězí svíčková
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 200 g Koření pěti vůní
- 30 g Rukola
- 70 ml Olej slunečnicový
- 2 kávová lžička Koření Togarashi
- 1 ks Citrony
- 0.5 ks Cibule červená
- 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 6 polévková lžíce Sójová pasta Miso
- 6 polévková lžíce Víno portské
- 4 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- 3 polévková lžíce Omáčka rybí
- 6 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 57 g
- Sodík 1539 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 108.8 mg
- Draslík 539.1 mg
- Vláknina 8240.1 mg
- Vitamín A 8240.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.9 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme hořčicovou omáčku, kterou po přípravě udržujeme teplou až do dalšího použití.
-
2
Hořčicová omáčka: Do kastrůlku vlijeme portské víno, smetanu, přidáme nasekaný estragon, miso, dijonskou hořčici. Nakonec vmícháme mátové lístky. Vše krátce na mírném ohni povaříme a potom odstavíme.
-
3
Citrónová omáčka: Do misky vymačkáme šťávu z 1 ks citrónu, přidáme rybí omáčku, sezamový olej, Tougharasi koření a suroviny důkladně promícháme.
-
4
Na přípravu masové směsí: maso umyjeme, osušíme. Potom ho přes folii naklepeme a nakrájíme na hodně tenké plátky silné půl cm. V pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme připravené maso. Osmažené maso necháme vychladnou a nakrájíme je na tenké proužky.
-
5
Vychladlé a nakrájené maso dáme do misky, kam přidáme nakrájené listy rukoly, fazolové klíčky, oloupanou a na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli a zamícháme. Připravený salát zalijeme citrónovou omáčkou, posypeme kořením a ještě jednou zamícháme.
-
6
Hotový salát rozdělíme podle porci na talíře, vedle dáme hořčicovou omáčku a podáváme.