Slazený rybízový mošt
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 1 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 917.7 mg
- Vláknina 28666.7 mg
- Vitamín A 28666.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 136.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme dobře zralý rybíz. Otrháme ze stopek, důkladně propláchneme studenou vodou a rozmačkáme. Mírně zahřejeme a ihned prolisujeme. Odložíme a necháme chvíli stát. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou.
-
2
Zbylý vylisovaný rybíz zalijeme stejným množstvím vody, kolik jsme získali šťávy. Necháme odstát a znovu prolisujeme. Přidáme cukr, promícháme a po jeho rozpuštění přilijeme první šťávu.
-
3
Rozdělíme do čistých lahví, zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.