Slazený rybízový mošt

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Cukr krystal
  • 1 l Voda pitná
  • 2 l Rybíz červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 917.7 mg
  • Vláknina 28666.7 mg
  • Vitamín A 28666.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 136.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme dobře zralý rybíz. Otrháme ze stopek, důkladně propláchneme studenou vodou a rozmačkáme. Mírně zahřejeme a ihned prolisujeme. Odložíme a necháme chvíli stát. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou.

  • 2

    Zbylý vylisovaný rybíz zalijeme stejným množstvím vody, kolik jsme získali šťávy. Necháme odstát a znovu prolisujeme. Přidáme cukr, promícháme a po jeho rozpuštění přilijeme první šťávu.

  • 3

    Rozdělíme do čistých lahví, zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu