Ragú z masa divokého prasete
Suroviny
- 120 g Cibule
- 160 g Mrkev kořen
- 150 g Slanina vepřová
- 6 g Petržel - nať
- 800 g Kančí pečeně
- 1 g Hřebíček
- 2 g Pepř černý celý
- 4 g Tymián čerstvý
- 150 g Fíky sušené
- 30 ml Džus pomerančový
- 40 ml Olej olivový
- 250 ml Víno červené
- 150 ml Hovězí vývar základní
- 2 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 127 g
- Sodík 596 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 179.5 mg
- Draslík 1075.7 mg
- Vláknina 4643.8 mg
- Vitamín A 4643.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme. Cibuli, mrkev a česnek očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu pokrájíme na kostičky. Fíky a petržel pokrájíme na menší kousky.
-
2
Olej rozpálíme, osmahneme na něm maso do zhnědnutí, poté vyjmeme z pánve.
-
3
Do pánve vsypeme slaninu, osolíme, opepříme a vsypeme zeleninu a česnek. Chvíli opékáme, pak přidáme zpět maso a veškeré koření. Zalijeme vínem a pomerančovou šťávou. Nakonec přilijeme vývar, použijeme takové množství, aby maso bylo zcela ponořené. Přiklopené dusíme do změknutí, cca 60 minut.
-
4
10 minut před koncem dušení přidáme fíky a petržel.