Rybí směs se zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cuketa
  • 300 g Mrkev kořen
  • 500 g Filé z aljašské tresky
  • 10 g Zázvor celý
  • 15 g Cibulka jarní
  • 50 ml Olej olivový
  • 50 ml Omáčka sójová
  • 125 ml Víno bílé
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 10 ml Kečup
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Pasta Sambal Oelek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 186 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 321.4 mg
  • Vláknina 6977.5 mg
  • Vitamín A 6977.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu omyjeme, osušíme a pokrájíme na hrubší kostky. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno, stejně postupujeme se zázvorem. Citronovou šťávu smícháme se 40 ml oleje a vínem, přimícháme česnek a zázvor. Směs nalijeme k rybě a necháme 30 minut v chladu marinovat. Cuketu očistíme a společně s cibulkou nakrájíme na kolečka, mrkev na hranolky.

  • 2

    Zbytek oleje rozpálíme a osmahneme na něm dozlatova kousky ryby, ty poté vyjmeme, do pánve dáme kousky zeleniny a zprudka opékáme 5 minut. Poté přidáme kousky ryby, marinádu a zvolna vaříme. Přilijeme směs sójové omáčky, kečupu a Solamylu a necháme zhoustnout. Porce ryby se zeleninou servírujeme okořeněné pastou Sambal Oelek.

Komentáře k receptu