Rybí směs se zázvorem
Suroviny
- 400 g Cuketa
- 300 g Mrkev kořen
- 500 g Filé z aljašské tresky
- 10 g Zázvor celý
- 15 g Cibulka jarní
- 50 ml Olej olivový
- 50 ml Omáčka sójová
- 125 ml Víno bílé
- 40 ml Citronová šťáva
- 10 ml Kečup
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Pasta Sambal Oelek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 186 g
- Sodík 33 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 50 mg
- Draslík 321.4 mg
- Vláknina 6977.5 mg
- Vitamín A 6977.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu omyjeme, osušíme a pokrájíme na hrubší kostky. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno, stejně postupujeme se zázvorem. Citronovou šťávu smícháme se 40 ml oleje a vínem, přimícháme česnek a zázvor. Směs nalijeme k rybě a necháme 30 minut v chladu marinovat. Cuketu očistíme a společně s cibulkou nakrájíme na kolečka, mrkev na hranolky.
-
2
Zbytek oleje rozpálíme a osmahneme na něm dozlatova kousky ryby, ty poté vyjmeme, do pánve dáme kousky zeleniny a zprudka opékáme 5 minut. Poté přidáme kousky ryby, marinádu a zvolna vaříme. Přilijeme směs sójové omáčky, kečupu a Solamylu a necháme zhoustnout. Porce ryby se zeleninou servírujeme okořeněné pastou Sambal Oelek.