Kompot z čerstvých pomerančů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 362.8 mg
- Vláknina 9600 mg
- Vitamín A 9600 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 106.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomeranče očistíme, oloupeme a rozdělíme na dílky. Naskládáme je do sklenic a průběžně prosypeme cukrem.
-
2
Sklenice důkladně uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.