Terina z uzeného lososa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Křen
  • 500 g Losos uzený
  • 200 g Losos uzený
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 400 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 4 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 50 g Kopr čerstvý
  • 200 g Okurka salátová
  • 30 ml Limetková šťáva
  • 1 ks Limetka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 61.6 mg
  • Draslík 476.9 mg
  • Vláknina 1492.5 mg
  • Vitamín A 1492.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu na biskupský chlebíček vymažeme rozpuštěným máslem a vyložíme plátky lososa(300 g) tak, aby se trochu překrývaly. V míse smícháme nadrobno nakrájeného lososa, tvaroh, smetanový sýr a nastrouhaný křen. Přidáme šťávu z limetky, sůl a pepř a nasekaný kopr. Promícháme a polovinu náplně rozložíme na lososa. Pokryjeme tenkými plátky okurky a na ně dáme zbytek náplně, poslední vrstva budou zbylé plátky lososa. Zakryjeme fólií a necháme 3 hodiny chladit v lednici. Podáváme se skrojky limetky.

Komentáře k receptu