Kvašené víno z moruší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 10 g Kyselina citrónová
  • 1 kávová lžička Kulturní kvasinky
  • 1.5 l Voda pitná
  • 4 l Moruše
  • 1 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 139 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 139 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 788.6 mg
  • Vláknina 13800 mg
  • Vitamín A 13800 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 145.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé moruše očistíme, rozmačkáme a při pokojové teplotě necháme 4 dny kvasit. Poté vylisujeme. Cukr rozmícháme ve vlažné vodě a necháme jej rozpustit.

  • 2

    Šťávu z moruší smícháme s cukerným roztokem, přidáme kyselinu citronovou a přelijeme do demižonu. Vložíme kvasinky, kvasnou trubičku a na teplém místě necháme kvasit. Po několika dnech přemístíme do chladné místnosti k dokvašení. Necháme odstát dalších několik dnů a poté víno stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu. Odložíme, dokud se tekutina zcela nevyčistí, přelijeme do lahví, uzavřeme a uložíme na chladném a temném místě.

Komentáře k receptu