Kvašené víno z moruší
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 139 g
- Tuky 2 g
- Sodík 48 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 139 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 788.6 mg
- Vláknina 13800 mg
- Vitamín A 13800 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 145.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé moruše očistíme, rozmačkáme a při pokojové teplotě necháme 4 dny kvasit. Poté vylisujeme. Cukr rozmícháme ve vlažné vodě a necháme jej rozpustit.
-
2
Šťávu z moruší smícháme s cukerným roztokem, přidáme kyselinu citronovou a přelijeme do demižonu. Vložíme kvasinky, kvasnou trubičku a na teplém místě necháme kvasit. Po několika dnech přemístíme do chladné místnosti k dokvašení. Necháme odstát dalších několik dnů a poté víno stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu. Odložíme, dokud se tekutina zcela nevyčistí, přelijeme do lahví, uzavřeme a uložíme na chladném a temném místě.