Nekvašený malinový sirup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 856 kcal
- Sacharidy 217 g
- Tuky 2 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 217 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 381.3 mg
- Vláknina 32500 mg
- Vitamín A 32500 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.5 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme dobře zralé, ale ne příliš měkké maliny. Přebereme je, očistíme a prolisujeme. Necháme odstát, dokud se neusadí kal.
-
2
Poté scedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přelijeme do kastrolu a zahřejeme. Přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Jakmile se cukr rozpustí, přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme.
-
3
Necháme znovu projít varem a odstavíme.
-
4
Teplý sirup rozdělíme do lahví, zavíčkujeme, uložíme a uchováme na temném a suchém místě.