Koláč s hruškami na karamelu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 100 g Solamyl - bramborový škrob
  • 80 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 97.8 mg
  • Draslík 87.4 mg
  • Vláknina 1621.3 mg
  • Vitamín A 1621.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme je a vyřízneme jádřince.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu půl deci vody, rozpustíme v ní 60 gramů cukru s kardamonem a na mírném ohni cukr necháme zkaramelizovat.

  • 3

    Kulatou rozevírací dortovou formu vyložíme alobalem a ohřejeme v předehřáté troubě. Zkaramelizovaný cukr nalijeme do formy a rovnoměrně ho rozprostřeme. Na cukr položíme čtvrtky hrušek.

  • 4

    V míse smícháme mouku, solamyl, prášek do pečiva, zbylých 140 gramů cukru, vanilkový cukr, vejce a máslo. Směs důkladně rozmixujeme a nalijeme na hrušky do formy.

  • 5

    Troubu vyhřejeme na 190 stupňů a koláč v ní pečeme 1 hodinu. Pak formu vyjmeme z trouby a koláč v ní ještě dalších 30 minut až jednu hodinu necháme. Potom odstraníme okraj formy a koláč necháme ještě 10 až 15 minut chladnout. Potom ho přendáme na podnos a můžeme krájet na porce.

Komentáře k receptu