Sušenky toskánské
Suroviny
- 100 g Mandle
- 125 g Máslo čerstvé
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Cukr krupice
- 100 ml Víno Vin Santo
- 1.5 kávová lžička Anýz mletý
- 1 ks Citrony
- 1 ks Pomeranče
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vanilkový lusk
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 4 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 135 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 6 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 35.4 mg
- Draslík 86.2 mg
- Vláknina 2370.8 mg
- Vitamín A 2370.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do větší mísy si rozklepneme vejce a vsypeme cukr a přidáme kypřící prášek do pečiva. Promícháme. Kůru z jednoho citronu a jednoho pomeranče nastrouháme a přidáme k těstu do mísy. Přisypeme anýz a promícháme. Přidáme do misky ještě změklé máslo a semínka, která jsme vyndali z vanilkového lusku. Dobře promícháme a po částech do těsta zapracováváme také mouku. Rukama pečlivě propracujeme těsto a rozkrojíme ho pak na 3 části. Z každé části vytvarujeme váleček a položíme ho na plech, který jsme vyložili pečicím papírem. Zasypeme válečky moučkovým cukrem. Troubu si vyhřejeme na 180 ° C. Plech s válečky vložíme do trouby a pečeme 25 minut. Pak vyndáme a necháe ještě 20 minut chladnout. Válečky krájíme šikmo na plátky silné 1,5 centimetru. Pak je poklademe na plech s pečicím papírem a znovu plech vložíme do trouby a při teplotě 180 °C ještě 5 minut sušíme až plátky mírně zhnědnou. Pak je vyndáme a pocukrujeme. Chladné sušenky namáčíme ve víně Vin Santo.