Tvarohové smaženky s hrozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 2 g Sůl
  • 30 g Cukr krupice
  • 5 g Cukr krupice
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 20 g Droždí
  • 20 g Citronová kůra
  • 20 g Cukr moučkový
  • 250 g Tvaroh měkký
  • 200 g Krém smetanový vanilkový
  • 30 g Hrozinky
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 102.1 mg
  • Draslík 194.7 mg
  • Vláknina 4788 mg
  • Vitamín A 4788 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku mírně ohřejeme mléko, rozdrobíme droždí a přisypeme cukr krupici. Důkladně promícháme a necháme vzejít kvásek. V misce utřeme tvaroh s cukrem, přidáme kvásek, trochu soli, citronovou kůru, 2 vejce, mouku a hrozinky a vypracujeme vláčné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple hodinu kynout.

  • 2

    Z vykynutého těsta vykrajujeme namaštěnou lžící noky, které osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji. Podáváme pocukrované s kopečkem smetanového krému.

Komentáře k receptu