Rychlý jablečník
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 0 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 271.3 mg
- Vláknina 9671 mg
- Vitamín A 9671 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralá jablka omyjeme, odstraníme jádřince, neloupaná je nastrouháme. Přidáme cukr a tlučený hřebíček, promícháme, přemístíme do kameninové nádoby, necháme odležet do druhého dne.
-
2
Poté vaříme tak dlouho, až hmota zesklovatí. Jablečník rozdělíme do kameninových misek, převážeme pergamenem a uchováme na chladném místě.