Okurkový salát s jogurtem a mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 110 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 4 g
- Sodík 93 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 8.1 mg
- Draslík 495.9 mg
- Vláknina 2799.7 mg
- Vitamín A 2799.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurky dobře omyjeme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Mátu opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat, několik lístků odložíme, zbytek nasekáme na jemno. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme s nakrájenou mátou, jogurtem, medem, olejem a octem. Jogurtovou směs podle chuti opepříme i osolíme, pak ji důkladně smícháme s nakrájenými okurkami. Salát rozdělíme do servírovacích misek, poprášíme lehce paprikou, ozdobíme lístky máty a podáváme.